Alaçatı Karanlıkta! Esnaf İsyan Etti: "Uyarmıştık!" - Haber Alaçatı
Çevre

Alaçatı Karanlıkta! Esnaf İsyan Etti: "Uyarmıştık!"

Alaçatı Karanlığa Gömüldü: Esnaf Gediz'e İsyan Etti

Alaçatı, hafta sonu yoğunluğunda yaşanan trafo arızası nedeniyle elektriksiz kaldı. Alaçatı Kapalı Otoparkı yakınında bulunan trafoda meydana gelen arıza, Uğur Mumcu Caddesi, Alaçatı Çarşısı ve çevredeki sokakları saatlerdir karanlığa gömdü. Bu durum, bölge esnafını büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bırakırken, Gediz Perakende'ye yönelik ihmal iddiaları tartışma yarattı. Alaçatı'nın bu yaz sezonunda en hareketli olması beklenen mekanları ve çarşısı, elektriksizlikle adeta felç oldu.

"Trafonun Yanacağını Uyarmıştık, Önlem Alınmadı"

Elektrik kesintisinin ardından bölgedeki esnaf, duruma sert tepki gösterdi. İşletme sahipleri, bir gün önce yaşanan benzer bir arızada ekiplere trafonun yanabileceği yönünde uyarıda bulunduklarını ancak gerekli önlemlerin alınmadığını iddia etti. Esnaf, bugün trafonun arızalanarak devre dışı kaldığını ve uzun süre elektriksiz kaldıklarını ifade etti. Bu durum, özellikle turizmin kalbi olan Alaçatı için ciddi bir prestij kaybı olarak değerlendiriliyor.

Soğuk Hava Depoları Tehlikede, Bilgi Kirliliği Hâkim

Kesinti nedeniyle en büyük endişelerden biri, esnafın soğuk hava depolarındaki ürünlerin bozulma riski. Gıda güvenliği açısından kritik olan bu durum, işletmelerin maddi zararını daha da artırıyor. Esnaf, elektriğin ne zaman verileceğine ilişkin net bir bilgi alamadıklarını belirterek, Gediz Perakende'den acil çözüm ve şeffaf bir açıklama beklediklerini vurguladı. Alaçatı'nın hareketli gece hayatında da bu kesintinin büyük aksaklıklara yol açtığı ve mekanların açılışlarını ertelemek zorunda kaldığı gelen bilgiler arasında.

Bölge esnafı, sorunun bir an önce giderilmesini ve benzer olayların yaşanmaması için kalıcı çözümler üretilmesini talep ediyor. Yetkililerin bu konuda acilen harekete geçmesi ve Alaçatı'nın yaz sezonu öncesi böylesi altyapı sorunlarıyla anılmasının önüne geçmesi gerektiği belirtiliyor.

ES

Yazar

Esra Soylu

Esra Soylu, Alaçatı siyasetini ve yerel yönetimleri yakından takip eden deneyimli muhabir. Belediye gündeminden şehir politikalarına kadar kente dair haberleri ilk elden aktarıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Alaçatı'daki elektrik kesintisinin nedeni nedir?+

Alaçatı Kapalı Otoparkı yakınında bulunan bir trafoda meydana gelen arıza, Uğur Mumcu Caddesi, Alaçatı Çarşısı ve çevresindeki sokaklarda saatlerce süren elektrik kesintisine yol açtı.

Esnafın Gediz Perakende'ye yönelik tepkisinin sebebi ne?+

Esnaf, bir gün önce yaşanan benzer bir arıza sırasında Gediz ekiplerine trafonun yanabileceği konusunda uyarıda bulunduklarını ancak gerekli önlemlerin alınmadığını ve bu nedenle mağdur olduklarını iddia ediyor.

Elektrik kesintisi esnafı nasıl etkiledi?+

Kesinti, hafta sonu yoğunluğunda yaşandığı için esnafın işlerini olumsuz etkiledi. Özellikle soğuk hava depolarındaki ürünlerin bozulma riskiyle karşı karşıya kalması, işletmeler için maddi zarara yol açtı.

Paylas:

İlgili Haberler