
Bıçaklı saldırıda ağır yaralanan öğrenci yaşamını yitirdi
İstanbul Başakşehir'deki Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralanan 8 öğrenciden biri hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İstanbul Valisi Davut Gül, saldırının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin saldırıyı duyurdu
Saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin başka bir lisede eğitim gördüğünü belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, olayın detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Kendi okulunun formasını giyip Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu’na gidiyor ve bıçakla öğrencilere saldırı düzenliyor. Ağır yaralı olan bir öğrencimizi kaybettik.”
Vali Davut Gül saldırganın kimliğini açıkladı
İstanbul Valisi Davut Gül ise saldırıyı gerçekleştiren öğrencinin aynı mahallede ikamet ettiğini ve farklı bir okulda eğitim gördüğünü belirtti. Saldırganın okula giriş şekline dikkat çeken Gül, “Okul kıyafetiyle içeriye giriyor ve çocukları hedef gözetmeden bıçaklıyor” dedi.
Saldırıda yaralı sayısı ve son durum nedir?
Yaşanan olay sonucunda toplam 8 öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrencilerden birinin hayatını kaybettiği bildirilirken, diğer yaralıların hastanedeki tedavileri devam ediyor.
Kaynak: @objektifcesme
Hazırlayan
Haber Alaçatı Haber Merkezi, Alaçatı ve çevresindeki gelişmeleri derleyen yayın ekibidir. Haberlerimiz, kaynağı belirtilen yerel ve ulusal haber kuruluşlarının yayınlarından derlenir, yapay zeka destekli araçlarla yeniden yazılır ve yayından önce otomatik kalite kontrollerinden geçirilir. Her haberin altında özgün kaynağa bağlantı verilir. Hata bildirimi ve düzeltme talepleri için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Başakşehir'deki okul saldırısında kaç kişi yaralandı?+
Saldırıda toplam 8 öğrenci yaralandı. Yaralılardan biri ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Saldırıyı gerçekleştiren öğrenci hangi okulun öğrencisi?+
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamasına göre, saldırıyı gerçekleştiren kız öğrenci başka bir lisede eğitim görüyor ancak kendi okulunun formasını giyerek olay yerine geldi.</p>



