Çeşme'de 630 üye sandığa gitti: Denizli'den değişim mesajı - Haber Alaçatı
Siyaset

Çeşme'de 630 üye sandığa gitti: Denizli'den değişim mesajı

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 27 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen YENİ Parti Çeşme İlçe Örgütü başkanlığı ön seçiminde sandığa giden üyelerin katılımını değerlendirdi. Ilıca’daki Atatürk Kültümüz ve Spor Merkezi’nde yapılan oylamada, 1.113 üyeden 630’u oy kullanarak kararını verdi.

Sandık başına yoğun ilgi gösterildi

Yağışlı hava şartlarına rağmen seçim sürecindeki katılımın yüksek olduğunu belirten Denizli, bu durumu toplumdaki söz sahibi olma talebine bağladı. Seçim sürecine dair konuşan Denizli, "Bu kalabalığı biz yaratmıyoruz. Biz belki sadece bir şeylerin önünü açmak için aracı oluyoruz. İnsanlar özellikle geçim sıkıntısının arttığı, yaşamın giderek zorlaştığı bir ortamda geleceklerine dair söz sahibi olmak istiyorlar" dedi.

YENİ Parti bünyesinde ilçe başkanından genel başkana kadar tüm yöneticilerin üyelerin doğrudan katılımıyla belirlenmesini parti içi demokrasi açısından kritik bulduklarını ifade eden Denizli, bu yöntemin önemine dikkat çekti.

Siyasi rotayı vatandaş belirliyor

Partinin kuruluş sürecinin toplumsal taleplerle şekillendiğini savunan Belediye Başkanı, siyasetin yönünü halkın belirlediğini şu sözlerle aktardı: "Biz bu büyük hikâyenin içinde sadece anlatıcıyız. Rotayı şu anda vatandaş çiziyor, biz de onların arkasından yürüyoruz. İnsanlar artık kendilerini yönetecek kişilere kendileri karar vermek istiyor. Bu kişi bir ilçe başkanı, bir il başkanı ya da bir partinin genel başkanı olabilir."

Değişim yerelden yukarı doğru çıkmalı

Denizli, demokrasinin sadece ülke yönetilirken değil, parti içi süreçlerde de uygulanması gerektiğini vurguladı. Ön seçimin sembolik bir anlam taşıdığını belirten Denizli, "Demokrasi yalnızca ülkeyi yönetirken savunacağımız bir değer olmamalı. Önce kendi içimizde uygulamamız gerekiyor. Bugünkü kalabalık da insanların artık söz sahibi olmak istediğini gösteriyor" açıklamasında bulundu.

Türkiye'deki siyasi dönüşümün ancak yerel düzeyde başlayabileceğini belirten Denizli, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: "Genelde iktidar olmak istiyorsak bunun yerelden başlaması lazım. Tepeden aşağı inen değil, aşağıdan yukarı çıkan bir anlayışla Türkiye değişebilir. ‘Yeni’ diyorsak, bu yeniliği ancak halka kulak vererek sağlayabiliriz."

Çeşme ve Alaçatı gibi turizm odaklı bölgelerde, siyasi hareketlilik yerel ekonomiyi ve sosyal yaşamı doğrudan etkileyen bir unsur olarak takip ediliyor.

ES

Yazar

Esra Soylu

Esra Soylu, Alaçatı siyasetini ve yerel yönetimleri yakından takip eden deneyimli muhabir. Belediye gündeminden şehir politikalarına kadar kente dair haberleri ilk elden aktarıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

YENİ Parti Çeşme ön seçiminde kaç kişi oy kullandı?+

Ilıca’daki Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde yapılan ön seçimde, toplam 1.113 üyeden 630’u sandık başına giderek oyunu kullandı.

Lal Denizli'ye göre siyasi değişimin anahtarı nedir?+

Lal Denizli, siyasi değişimin tepeden aşağı inen bir yöntemle değil, yerelden başlayarak aşağıdan yukarıya doğru çıkan bir anlayışla gerçekleşebileceğini ifade etmektedir.

Ön seçim süreciyle ilgili ne tür bir demokrasi vurgusu yapıldı?+

Denizli, demokrasinin sadece ülke yönetiminde değil, parti içi süreçlerde de uygulanması gerektiğini belirterek, yöneticilerin üyelerin doğrudan katılımıyla belirlenmesinin önemini vurgulamıştır.

Paylas:

İlgili Haberler