Gülistan Doku operasyonunda tutuklu sayısı 15'e ulaştı - Haber Alaçatı
Siyaset

Gülistan Doku operasyonunda tutuklu sayısı 15'e ulaştı

Gülistan Doku soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sonel, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Handan Sonel hakkında hangi suçlamalar yapıldı?

Gülistan Doku soruşturması kapsamında yürütülen yargı sürecinde yeni bir tutuklama daha gerçekleşti. Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiği sırada suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme iddiasıyla tutuklanma kararı aldı. Bu karar ile birlikte aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan kişi sayısı 15’e yükseldi.

Soruşturmadaki son durum ne?

Yargı makamlarının yürüttüğü operasyonlar ve gözaltı süreçleri devam ediyor. Aynı dosya üzerinden yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 15 kişiye ulaşırken, delillerin karartılmasına yönelik iddialar yargının odak noktasında yer alıyor.

Bu tür siyasi ve hukuki gerilimlerin yaşandığı dönemlerde, Alaçatı gibi tatil beldelerindeki sosyal atmosfer de zaman zaman bu gündemden etkileniyor. Bölgedeki hareketli gece hayatı devam ederken, ülke genelindeki soruşturmaların sonuçları kamuoyunda yakından takip ediliyor.

ES

Yazar

Esra Soylu

Esra Soylu, Alaçatı siyasetini ve yerel yönetimleri yakından takip eden deneyimli muhabir. Belediye gündeminden şehir politikalarına kadar kente dair haberleri ilk elden aktarıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Handan Sonel neden tutuklandı?+

Handan Sonel, Gülistan Doku soruşturması kapsamında yürütülen işlemlerde, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştır.

Soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı kaçtır?+

Gülistan Doku soruşturması kapsamında yapılan son tutuklama kararıyla birlikte, dosyada tutuklu bulunan kişi sayısı 15'e yükselmiştir.

Handan Sonel kimdir?+

Handan Sonel, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşidir ve Gülistan Doku soruşturması kapsamında yürütülen adli süreçte gözaltına alınarak yargılanmaktadır.

Paylas:

İlgili Haberler