Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin talebi üzerine 15 Ekim tarihinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başlayan Onur Saatli, yedi önemli müdürlüğün kendisine bağlandığını ve önceliğinin mali disiplin olacağını duyurdu.
Türkiye'nin ekonomik koşulları ve Çeşme Belediyesi'nde yaşanan son gelişmeler nedeniyle zorlu bir süreçten geçildiğini belirten Onur Saatli, bu dönemde sorumluluk üstlenmenin bir görev olduğunu ifade etti. Görevi Başkan Lal Denizli'nin talebiyle kabul ettiğini vurgulayan Saatli, “Bu sorumluluğun altına girerken taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymamız gerektiğinin bilincindeyiz. Ben ve diğer tüm arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, bu süreçte gövdemizi koyarak belediyemiz ve Çeşmemiz için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Onur Saatli'nin sorumluluk alanına dahil edilen müdürlükler şu şekilde sıralandı: Gelirler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğü. Saatli, bu birimlerin çalışmalarını Belediye Başkanı Lal Denizli'nin bilgisi ve onayı doğrultusunda yürüteceğini belirtti.
Belediyede öncelik mali disiplin ve tasarruf olacak
Yeni dönemde belediyenin mali yapısını güçlendirmeyi hedefleyen Saatli, çalışmaların merkezinde tasarruf ve idari düzenin yer alacağını söyledi. Saatli, “Öncelikle başkanımızla beraber mali disiplinin biraz daha sağlanması, tasarruf ve idari disiplinin daha fazla ön plana çıkarılması için çalışacağız. Belediyemizi ve ilçemizi bugün bulunduğu noktadan daha ileriye götürmek için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Çeşme Belediyesi'nin güçlü bir ekibe sahip olduğunu dile getiren Saatli, süreci başarıyla tamamlayacaklarına dair inancını şu sözlerle paylaştı: “İyi bir ekibimiz var. Bu memlekette yaşayan insanlarımıza karşı başımızı öne eğmeden, yüzümüzün akıyla bu dönemi tamamlayıp belediyemizi en iyi noktada bırakacağımıza dair inancımız tamdır. Vatandaşlarımızın da desteğiyle, yardımıyla bu süreci en iyi şekilde geçireceğiz.”







