HaberAlaçatı
  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Turizm
  • Gündem
  • Magazin
  • Siyaset
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Kültür
  • Spor

Faydalı Bilgiler

  • Alaçatı Hava Durumu
  • Altın Fiyatları
  • Alaçatı Namaz Vakitleri
  • Nöbetçi Eczane
  • Elektrik Kesintisi
  • Su Kesintisi

Haber Alaçatı

Alaçatı hakkında en güncel haberler , eğlence mekanları , beach clublar , şovlar ve Alaçatının nabzı

Kategoriler

  • Sağlık
  • Ekonomi
  • Turizm
  • Gündem
  • Magazin
  • Siyaset
  • Yaşam
  • Teknoloji
  • Çevre
  • Eğitim
  • Kültür
  • Spor

Kurumsal

  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
İzmir Elektrik Kesintisi

© 2026 Haber Alaçatı. Tüm hakları saklıdır.

Alaçatı, Türkiye

  1. Ana Sayfa
  2. /Sağlık
  3. /Çeşme'de Gazeteci Selma Artar'dan Basın Özgürlüğü Çıkışı
Çeşme'de Gazeteci Selma Artar'dan Basın Özgürlüğü Çıkışı - Haber Alaçatı
Sağlık3 Mayıs 2026

Çeşme'de Gazeteci Selma Artar'dan Basın Özgürlüğü Çıkışı

Çeşmeli gazeteci Selma Artar, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Türkiye'deki basın özgürlüğüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Objektif Çeşme Haber'in sahibi Artar, Türkiye'nin basın özgürlüğü endeksindeki sıralamasına dikkat çekerek, mevcut koşullarda kutlama yapmanın anlamı olmadığını vurguladı.

Çeşmeli Gazeteciden Basın Özgürlüğüne Eleştirel Bakış

Selma Artar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bırakalım 'demokrasi', 'özgürlük' laflarını… Ne özgürüz ne de demokratik falan…" ifadelerini kullandı. Artar, gazetecilere gerçek gazetecilik yerine halkla ilişkiler ve PR dayatıldığını, iyi yazanların desteklendiğini ancak gerçekleri yazanların ise linçlendiğini belirtti.

Artar, "Yani bizlere gerçek gazetecilik değil; halkla ilişkiler, PR dayatılıyor! İyi yazarsan iyisin, gerçekleri yazarsan kötü… Linçlenirsin!" dedi. Bu sözleriyle, basının üzerindeki baskıya ve otosansüre dikkat çekti.

Türkiye'nin Basın Özgürlüğü Karnesi Alarm Veriyor

Türkiye'nin Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 163'üncü sırada yer alması, durumun vahametini gözler önüne seriyor. Bu sıralama, Türkiye'de basının ne kadar özgür olduğunu sorgulatırken, gazetecilerin üzerindeki baskının boyutunu da ortaya koyuyor. Bu durum, özellikle yerel basın açısından daha da zorlayıcı bir hal alabiliyor. Çünkü yerelde gazeteciler daha çok baskı altında kalabiliyor.

Artar, paylaşımının devamında, "Gerçeğin sansürlenmediği, gazetecilerin yerelde de genelde de gerçekleri yazabildiği, hapse atılmadığı bir Türkiye dileğiyle…" ifadelerini kullandı. Bu dileğiyle, Türkiye'de gazetecilerin özgürce görev yapabildiği günlerin özlemini dile getirdi.

Selma Artar, gerçek gazeteciliğin suçlu görülmediği günlere kadar kutlama yapmayacağını belirterek, basın özgürlüğüne verdiği önemi ve bu konudaki kararlılığını vurguladı. Bu duruş, özellikle yerel basında görev yapan gazeteciler için önemli bir mesaj niteliği taşıyor.

Çeşme'de Basın Özgürlüğü Neden Önemli?

Çeşme, turizm potansiyeli yüksek ve hareketli bir bölge olması nedeniyle yerel basının etkinliği büyük önem taşıyor. Yerel basın, bölgedeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini gündeme taşıyarak kamuoyunu bilgilendirme görevini üstleniyor. Ancak, basın özgürlüğünün kısıtlanması, yerel basının bu görevini yerine getirmesini zorlaştırıyor ve bölgedeki demokratik süreçlerin işleyişini olumsuz etkiliyor.

Özellikle Alaçatı'daki eğlence mekanları, beach clublar ve etkinlikler hakkında doğru ve tarafsız haberlerin yapılabilmesi, hem bölge halkının hem de turistlerin doğru bilgilendirilmesi açısından kritik öneme sahip. Basın özgürlüğünün sağlanması, Çeşme'nin daha şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına sahip olmasına katkı sağlayacaktır.

CD

Yazar

Cem Doğan

Alaçatı sokaklarının nabzını tutan Cem Doğan, mahalle hikâyelerinden vatandaşın günlük yaşamına kadar şehrin insanına dokunan haberleri yazıyor.

Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye, Basın Özgürlüğü Endeksi'nde kaçıncı sırada yer alıyor?+

Türkiye, Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 163'üncü sırada yer almaktadır. Bu sıralama, ülkedeki basın özgürlüğünün ne kadar kısıtlı olduğunu göstermesi açısından önemlidir.

Selma Artar, neden 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlamıyor?+

Selma Artar, Türkiye'de gerçek gazeteciliğin yapılamadığı, gazetecilere PR dayatıldığı ve gerçekleri yazanların linçlendiği bir ortamda, basın özgürlüğü olmadığını düşündüğü için kutlama yapmıyor.

Basın özgürlüğünün Çeşme için önemi nedir?+

Çeşme'nin turizm potansiyeli yüksek olması nedeniyle yerel basının etkinliği büyük önem taşır. Basın özgürlüğü, bölgedeki gelişmelerin doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktarılmasını sağlayarak, demokratik süreçlerin işleyişine katkıda bulunur.

Paylas:

İlgili Haberler

Castello Fontana projesinde ÇED krizi: Toplantı yapılamadı
Castello Fontana projesinde ÇED krizi: Toplantı yapılamadı
Sağlık

Castello Fontana projesinde ÇED krizi: Toplantı yapılamadı

Çeşme'de atık miktarı 5 bin tonu aştı: Temizlik seferberliği
Çeşme'de atık miktarı 5 bin tonu aştı: Temizlik seferberliği
Sağlık

Çeşme'de atık miktarı 5 bin tonu aştı: Temizlik seferberliği

Ünlü müzisyen UZ4Y Çeşme'de emniyet güçlerince tutuklandı
Ünlü müzisyen UZ4Y Çeşme'de emniyet güçlerince tutuklandı
Sağlık

Ünlü müzisyen UZ4Y Çeşme'de emniyet güçlerince tutuklandı

Aynur Aydan'dan hastaneden ilk mesaj: "Dua edin"
Aynur Aydan'dan hastaneden ilk mesaj: "Dua edin"
Sağlık

Aynur Aydan'dan hastaneden ilk mesaj: "Dua edin"

Yeşilçam ustası Nuri Alço Çeşme tatilinde şarkı söyledi
Yeşilçam ustası Nuri Alço Çeşme tatilinde şarkı söyledi
Sağlık

Yeşilçam ustası Nuri Alço Çeşme tatilinde şarkı söyledi